Niets verslaat het aantrekkelijke uiterlijk van goed onderhouden nubuck schoenen. Maar hoe behoud je die prachtige uitstraling en wat doe je als er toch vlekken op komen? Ontdek onze handige tips voor nubuck onderhoud en reiniging, zodat jouw kostbare schoenen er altijd op hun best uitzien.

Schoonmaken nubuck

Wat is Nubuck?

Nubuck schoenen worden vervaardigd uit leer, maar het productieproces verschilt iets om de kenmerkende look te creëren. Door lichte schuring aan de bovenkant van het leer ontstaat die fluweelachtige uitstraling. Nubuck en suède delen enkele gelijkenissen, maar nubuck is steviger. Het onderhoud van nubuck vraagt om specifieke aandacht, en in deze gids delen we alle nodige informatie.

Nubuck leer schoonmaken

Cruciaal om je schoenen mooi te houden is regelmatig onderhoud. Goed verzorgde schoenen gaan langer mee, zijn minder vatbaar voor vlekken en behouden hun kwaliteit. Echt leer, als natuurlijk materiaal, vereist zorg om de levensduur te verlengen.

Nubuck behandelen

Suède of nubuck onderhoud je met een speciale spray. Zorg ervoor dat je altijd een kwalitatieve spray in huis hebt en breng deze om de twee weken aan. Kies een water- en vuilafstotende spray zonder wax. Belangrijk is dat de gekozen spray geen wax bevat, omdat dit vlekken kan veroorzaken in suède of nubuck materialen.

Lees de instructies op de spuitbus zorgvuldig voor optimaal effect. Door regelmatig te sprayen, voorkom je dat vuil en stof makkelijk vlekken veroorzaken en behouden je schoenen hun mooie en verzorgde uitstraling. Laat de schoenen goed opdrogen voordat je ze weer aantrekt om zo lang mogelijk van schone schoenen te genieten.

Vlekken Verwijderen van Nubuck Schoenen

Hoe goed je nubuck schoenen ook onderhoudt, er komt waarschijnlijk een moment dat water en vuil voor vlekken zorgen. In dat geval bieden wij de volgende tips:

 1. Begin met Droge Schoenen:
  • Vermijd water, aangezien nubuck open poriën heeft en vatbaar is voor vocht, vet en vuil. Regelmatig impregneren met een spray, elke twee weken, helpt de poriën sluiten en bespaart veel gedoe.
 2. Laat de Schoenen Goed Drogen:
  • Vermijd warmtebronnen zoals verwarming, omdat dit het nubuck kan beschadigen. Zodra de schoenen droog zijn, kun je beginnen met reinigen.
 3. Afvegen met een Nubuckdoek:
  • Gebruik een droge nubuckdoek om vuil te verwijderen en eenvoudig het leer te poetsen. Veeg regelmatig zachtjes in cirkelvormige bewegingen om ophoping van vuil te voorkomen.
 4. Borstel het Oppervlak:
  • Indien nodig kun je een nubuck borstel gebruiken voor extra reiniging. Maak cirkelvormige bewegingen, besteed niet te veel tijd aan één gebied om beschadiging te voorkomen.
 5. Regelmatig Onderhoud:
  • Veeg de schoenen routinematig schoon met een nubuckdoek en breng Regelmatig een beschermende spray aan. Dit voorkomt dat je zwaardere reinigingsmiddelen moet gebruiken en houdt je schoenen in topconditie.

Volg deze eenvoudige stappen en geniet zo lang mogelijk van je prachtige nubuck schoenen.

Wil je Nubuck kopen of op de hoogte te blijven van de nieuwste leveringen? schrijf je in voor onze nieuwsbrief!